Huawei P8 Lite giroszkóp bekapcsolása (Android 6.0, EMUI 4.0)

Először is a szokásos…csak saját felellőségre, nem vállal senki garit, stb….

 

A Huawei P8 Lite-ba szoftveresen letiltották a giroszkópot.
Amikor még „szemeztem” a telefonnal a giroszkóp, mint opció, benne volt a telefonban és a korai romokkal működött is. Mivel nem volt rá szükségem, sokat nem foglalkoztam a dologgal.
Egyszer feltettem egy alkalmazást (skymap), de ott szoftver gondnak (már mint a skymap szoftveres gondjának) gondoltam, hogy nem megy rendesen.
Aztán egy hirtelen felindulásból rendeltem egy vr szemüveget és a leírásokban a támogatott eszközöknél mindenhol csak a p9 lite-ot találtam.
Amikor rákerestem a „vr szemüveg p8 lite” kifejezésre, akkor találtam régebbi leírásokat, hogy ezt a Huawei szoftveresen letiltotta a romban.
Kicsit bosszantott a dolog ezért utána néztem és pár perc alatt meg is volt a megoldás. Szóval ha vissza akarod kapcsolni, akkor kb. 10 perc, ha nyitott a bootloadered. (Ha nem, akkor nyisd ki előbb: https://logout.hu/bejegyzes/bubus66/huawei_p8_lite_bootloader_nyitasa.html)

Szükséges:

  • Nyitott bootloader
  • twrp recovery
  • giroszkóp engedélyezése
  • android 6.0
  • emui 4.0

 

Tesztelt környezet: Huawei P8 Lite – Model: ALE-21 – Build-szám: ALE-L21C432B584

Töltsük le az aktuális twrp recovery-t (https://mega.nz/#!B8R0xJYb!E8Ldq5_IQ3WmztjZZ-0ykrwVawr0ArPxckAEiV7WytM) és a giroszkóp engedélyezéséhez szükséges telepítőt (https://yadi.sk/d/XjR7KlYPtSf4G) – ha a fenti linkek nem működnek, innen letöltheted egybe csomagolva a kettőt, de ne feledd, hogy a verziók változását ez nem követi, bár valószínűtlen, hogy a p8 lite-ra újabb droid jönne ki…

Telepítsük fel windowsra a lefrisebb adb-t (letöltés után rendszergazdaként futtassuk!) Minden kérdésre feleljük igennel (Y).
Ha feltelepült dobjuk a TWRP3.0.2.img fájlt a C:\adb könyvtárba (ezt a telepítő hozta létre)
Nyissunk egy parancssor (cmd) és lépjünk be a C:\adb könytárba ( cd adb) és írjuk be ezeket a parancsokat:

adb reboot bootloader

fastboot devices

fastboot flash recovery TWRP3.0.2.img

 

Ha végzet, indítsuk újra a telefont. Ha rendben elindult, akkor nyomjuk a kikapcsolásra, majd a Hangerő fel gomb lenyomva tartásával kapcsoljuk be a telefont és tartsuk is lenyomva a  Hangerő fel gombot. Ekkor bejön a twrp recovery, innen ha már feltettük az sd kártyára a Gyroscope_Enable_EMUI_4.0_Android_6.0.zip fájlt telepítsük, ha nem, akkor most is rámásolhatjuk és telepítsük!
Telepítsük fel, reboot…örül….
Vannak különböző programok, amikkel tesztelheted, de ha megnézed a Beállítások/Inteligens aszisztens/Mozgásvezérlés alatt is bővültek a lehetőségek, ha sikeres volt a telepítés.